Smulpaj med jordgubbar & nougat.

20120601-230422.jpg

Det här kan vara sommarens absolut godaste paj, en smulpaj med färska jordgubbar & nougat, serveras med lättvispad grädde. Det här måste ni prova!

(Receptet är till ca 8 portioner)
Fyllning:
1,5-2 liter jordgubbar (går även med frysta)
150 gram hushållsnougat

Pajdeg:
150 gram smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1,5 dl socker

Gör så här:
Sätt ugnen på 185.
Knåda ihop ingredienserna till pajdegen, låt stå i kylen & dra i 20 minuter.

Skiva jordgubbarna & lägg i en ugnsform. Hyvla nougaten över jordgubbarna så det täcker. Smula över pajdegen, in i ugnen i ca 35-40 minuter. Låt svalna av & servera med lättvispad grädde.
Superlätt & ofantligt gott!

Tips: Prova att göra portionspajer istället för en stor, jag tycker att det känns som om man ansträngt sig lite mer då, + att man har koll på att det räcker till så många som man tänkt sig. Går även att byta ut hälften av gubbarna mot rabarber.

/PappaKock

5 kommentarer Lägg till din

  1. Zita skriver:

    Wow! Lätt och lockande! Helt i min smak – Något för alla!

    1. pappakock skriver:

      Ja superlätt! Tack 🙂

      PappaKock

  2. Pingback: Meny vecka 31 2012
  3. Pingback: Meny vecka 33 2012

Lämna en kommentar